Példa Németország

Az egy km²-re jutó 233 lakossal Németország négyszer sűrűbben lakott, mint a világátlag. Így működik az 1000 m²-es társadalom és a 100 megújuló energia.


Példa Németország
Az egy km²-re jutó 233 lakossal Németország négyszer sűrűbben lakott, mint a világátlag. Így működik az 1000 m²-es társadalom és a 100 megújuló energia.

  Több természet az éghajlati fölényes házak révén


A projekt GEMINI next Generation segítségével a ház fogalma teljesen újradefiniálódik: Az energiatermelés, az élelmiszertermelés, a negatív talajzáródás lehetővé teszi a nem hatékony földhasználat visszaszorítását.

Ezen adottságok miatt vannak olyan új településrészek, ahol csak klímafölényes házak épülhetnek, ahol a telek csak annyiba kerül, mint a szántóföld. Ezek az új települési területek az energia és élelmiszer földterületeket jelentik a területrendezésben.

A szimulációban egyenként 500 km²-t osztanak el újra a földhasználatban. Az erdőt, a vizet és a rétet (állati takarmány) egyenként 5%-os, a többit 100%-os felhasználással feltételezzük.


Földet az energiáért és az élelemért Átjáró 500 km²-re vetítve Összesen
Terület 600 m² 500 km²
Melyik út 0 m² 80 km²
Lakosok 2 1.400.000
Fotovoltaika 40 kW 28 GW
Villamosenergia-tárolás 120 kWh 84 GWh
Függőleges kertészkedés Aeroponikus 60 m² 42 km²
Animáció Stop Indítsa el a oldalt.
A felhasználás típusa Színkód Változás Összesen
Földet az energiáért és az élelemért
    -                
Régi épületek
    -                
Szabadidő
    -                
Közlekedési utak
    -                
Egyéb és parlagon heverő földek
Forest
    -                
Víz
    -                
rét (takarmány)
    -                
Élelmiszer
    -                
Energia és nyersanyagok
    -                
 
  Terület Értékelt terület lakosonként
100%-os felhasználású területek
5%-os felhasználású területek
ÖsszesenA lakosság egyre nagyobb hányada él az újonnan épített energia- és élelmezési célú földterületeken, amíg a 80r el nem éri. A felesleges napenergiát a metanollá alakított energiával hasznosítják, és a téli időszakban a csökkentett napenergia-termelést kombinált ciklusú erőművekkel egészítik ki.

A metán tárolására Németországban 2020-ban már 24 km³ földalatti gáztároló áll rendelkezésre. Ez 240 TWh kémiai energiát jelent, amely kombinált ciklusú erőművekkel 144 TWh villamos energiává alakítható.

Az 1000 m²-es civilizáció Az 1000 m²-es civilizáció
Több teret a természetnek, több teret az embereknek, véget vetni a földterület pazarlásának a nem hatékony felhasználás miatt, véget vetni a természet pusztításának az értelmetlen hatékonyság hiánya miatt.


A 111-es szabály: 1 m² 1 EUR 1 év A 111-es szabály: 1 m² 1 EUR 1 év
Lehetséges-e, hogy négyzetméterenként és évente 1 EUR földhasználati adót kell fizetni ezért a kérelemért? Ez részleges használat és részleges jelleg esetén módosult.


A nagyüzemi mezőgazdaság kockázata A nagyüzemi mezőgazdaság kockázata
A nem hatékony rendszerek nemcsak a természetet pusztítják hatalmas helyigényükkel, hanem megbízhatatlanok is, és csak óriási erőfeszítéssel működtethetők.


          Példa Németország: Az egy km²-re jutó 233 lakossal Németország négyszer sűrűbben lakott, mint a világátlag. Így működik az 1000 m²-es társadalom és a 100 megújuló energia. https://1000m2.pege.org/germany-hu/