Primer Nemčija

Z 233 prebivalci na km² je Nemčija štirikrat gosteje poseljena od svetovnega povprečja. Tako deluje družba s 1000 m² in 100 % obnovljive energije.


Primer Nemčija
Z 233 prebivalci na km² je Nemčija štirikrat gosteje poseljena od svetovnega povprečja. Tako deluje družba s 1000 m² in 100 % obnovljive energije.

  Več narave v hišah s klimatsko superiornostjo


S projektom GEMINI naslednje generacije je ideja hiše popolnoma na novo definirana: Proizvodnja energije, proizvodnja hrane, negativno tesnjenje tal omogočajo, da se neučinkovita raba zemljišč umakne.

Zaradi teh značilnosti obstajajo nova poselitvena območja, kjer se lahko gradijo le klimatsko primerne hiše in kjer zemljišče stane le toliko kot kmetijsko zemljišče. Ta nova poselitvena območja so zemljišča za energijo in hrano v prostorskem načrtovanju.

V simulaciji se vsakemu od 500 km² prerazporedi raba tal. Gozd, voda in travnik (krma za živali) so predvideni s 5-odstotno rabo, preostali pa s 100-odstotno rabo.


Zemljišča za energijo in hrano Prehod na 500 km² Skupaj
Območje 600 m² 500 km²
Od katere ceste 0 m² 80 km²
Prebivalci 2 1.400.000
Fotovoltaika 40 kW 28 GW
Shranjevanje električne energije 120 kWh 84 GWh
Vertikalno vrtnarjenje Aeroponic 60 m² 42 km²
Animation Stop Začetek
Vrsta uporabe Barvna oznaka Sprememba Skupaj
Zemljišča za energijo in hrano
    -                
Stare stavbe
    -                
Rekreacija
    -                
Promet Ceste
    -                
Razna in neobdelana zemljišča
Forest
    -                
Voda
    -                
travnik (krma za živali)
    -                
Hrana
    -                
Energija in surovine
    -                
 
  Območje Ocenjeno območje na prebivalca
Območja s 100-odstotno uporabo
Območja s 5-odstotno uporabo
SkupajVedno večji delež prebivalstva živi na novo zgrajenih zemljiščih za pridobivanje energije in hrane, dokler ne doseže 80. leta. Presežek sončne energije se izkorišča z energijo za metanol in se uporablja za dopolnitev zmanjšane proizvodnje sončne energije pozimi v elektrarnah s kombiniranim ciklom.

Za skladiščenje metana bo v Nemčiji leta 2020 že na voljo 24 km³ podzemnih skladišč plina. To je 240 TWh kemične energije, ki jo je mogoče s pomočjo elektrarn s kombiniranim ciklom pretvoriti v 144 TWh električne energije.

Civilizacija s površino 1000 m² Civilizacija s površino 1000 m²
Več prostora za naravo, več prostora za ljudi, konec zapravljanja zemlje zaradi neučinkovite rabe, konec uničevanja narave zaradi nesmiselne neučinkovitosti.


Pravilo 111: 1 m² 1 EUR 1 leto Pravilo 111: 1 m² 1 EUR 1 leto
Ali je za to vlogo mogoče plačati 1 EUR davka na uporabo zemljišča na kvadratni meter in leto? Ta spremenjen z delno uporabo in delno naravo.


Tveganje velikega obsega kmetijstva Tveganje velikega obsega kmetijstva
Neučinkoviti sistemi ne le da uničujejo naravo s svojimi ogromnimi prostorskimi zahtevami, temveč so tudi nezanesljivi in jih je mogoče upravljati le z velikim naporom.


          Primer Nemčija: Z 233 prebivalci na km² je Nemčija štirikrat gosteje poseljena od svetovnega povprečja. Tako deluje družba s 1000 m² in 100 % obnovljive energije. https://1000m2.pege.org/germany-sl/