Κίνδυνος της γεωργίας μεγάλης κλίμακας

Τα αναποτελεσματικά συστήματα όχι μόνο καταστρέφουν τη φύση με τις τεράστιες απαιτήσεις τους σε χώρο, αλλά είναι επίσης αναξιόπιστα και μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με τεράστια προσπάθεια.


Κίνδυνος της γεωργίας μεγάλης κλίμακας
Τα αναποτελεσματικά συστήματα όχι μόνο καταστρέφουν τη φύση με τις τεράστιες απαιτήσεις τους σε χώρο, αλλά είναι επίσης αναξιόπιστα και μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με τεράστια προσπάθεια.

  Κίνδυνος ζήτησης νερού


Ακολουθεί ένας πίνακας με τις ανάγκες της γεωργίας σε νερό.

Τι να κάνετε όταν γίνει πιο ξηρό και ζεστό; Λιγότερο νερό, το οποίο εξατμίζεται ακόμα πιο γρήγορα. Γιγαντιαία εργοστάσια αφαλάτωσης, γιγαντιαίες υποδομές για τη μεταφορά νερού στα χωράφια; Αυταπάτη, η μεγάλης κλίμακας γεωργία είναι υπερχρεωμένη και αποδυναμωμένη. Στο παρελθόν, ένας αγρότης με 200 εκτάρια στην Αυστρία θα ονομαζόταν πλούσιος γαιοκτήμονας, αλλά σήμερα πρέπει να περιμένει την επόμενη μεταφορά επιδοτήσεων για να αγοράσει ένα σύστημα ελέγχου GPS για το τρακτέρ του για 12.000 ευρώ. Ένας αγωγός 15 χιλιομέτρων από τον Δούναβη σε ένα ολοένα και πιο ξηρό χωράφι; Πάρα πολύ ακριβό, απλησίαστο με τις σημερινές γεωργικές τιμές.

  Κίνδυνος νιτρικών στα υπόγεια ύδατα


Οι αγρότες διαμαρτύρονται έντονα για το όριο της ΕΕ που προβλέπει μέγιστο όριο 50 mg νιτρικών αλάτων ανά λίτρο υπόγειου νερού. Είναι θέμα ύπαρξης: να επιτρέπεται η ρύπανση των υπόγειων υδάτων ή να χαθούν.

  Κίνδυνος ανεπάρκειας φωσφόρου


Οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς φώσφορο: Σύντομα όμως η ζωτική πρώτη ύλη απειλεί να λιγοστέψει - και τίποτα δεν μπορεί να την αντικαταστήσει.

Φέρνεται στο χωράφι ως λίπασμα και ξεπλένεται στη θάλασσα. Η υπερλίπανση των θαλασσών απειλεί τις ρηχές θάλασσες, όπως ιδίως τη Βαλτική Θάλασσα. Η Παγκόσμια Ερευνητική Πρωτοβουλία για τον Φώσφορο (GPRI) εκτιμά ότι 8 έως 15 εκατομμύρια τόνοι φωσφόρου εκβράζονται στη θάλασσα κάθε χρόνο. Το σιτάρι περιέχει 2,7 έως 3,2 γραμμάρια φωσφόρου ανά κιλό. 1 kg φωσφόρου αρκεί για 350 kg σιταριού. 8 εκατομμύρια τόνοι φωσφόρου αρκούν για 2.800 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, 15 εκατομμύρια τόνοι φωσφόρου αρκούν για 5.250 εκατομμύρια τόνους σιτηρών.

Πολλές φορές ο φώσφορος που απαιτείται για την παγκόσμια παραγωγή 750 εκατομμυρίων τόνων σιταριού απλά ξεπλένεται κατευθείαν από το χωράφι στη θάλασσα.

Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να σπαταλάμε μια τόσο ζωτική πρώτη ύλη στη γεωργία μεγάλης κλίμακας!

  Κίνδυνος τοξικών χημικών ουσιών


Όλες οι χημικές ουσίες για την καταπολέμηση εντόμων, ζιζανίων, μυκήτων, πόσο επιβλαβείς είναι πραγματικά;

Ο πολιτισμός των 1000 m² Ο πολιτισμός των 1000 m²
Περισσότερος χώρος για τη φύση, περισσότερος χώρος για τους ανθρώπους, τέλος στη σπατάλη γης λόγω αναποτελεσματικής χρήσης, τέλος στην καταστροφή της φύσης λόγω ανούσιας αναποτελεσματικότητας.


Ο κανόνας 111: 1 m² 1 EUR 1 έτος Ο κανόνας 111: 1 m² 1 EUR 1 έτος
Είναι δυνατόν να καταβληθεί φόρος χρήσης γης 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και έτος για την αίτηση αυτή; Αυτό τροποποιήθηκε με μερική χρήση και μερική φύση.


Παράδειγμα Γερμανία Παράδειγμα Γερμανία
Με 233 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, η Γερμανία είναι τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένη από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Έτσι λειτουργεί η κοινωνία των 1.000 τ.μ. και των 100 ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


          Κίνδυνος της γεωργίας μεγάλης κλίμακας: Τα αναποτελεσματικά συστήματα όχι μόνο καταστρέφουν τη φύση με τις τεράστιες απαιτήσεις τους σε χώ https://1000m2.pege.org/risk-el/