Riscul agriculturii pe scară largă

Sistemele ineficiente nu numai că distrug natura prin spațiul enorm pe care îl ocupă, dar sunt și nesigure și pot fi exploatate doar cu un efort enorm.


Riscul agriculturii pe scară largă
Sistemele ineficiente nu numai că distrug natura prin spațiul enorm pe care îl ocupă, dar sunt și nesigure și pot fi exploatate doar cu un efort enorm.

  Cererea de apă de risc


Iată un tabel care arată nevoile de apă ale agriculturii.

Ce să facem când va fi mai uscat și mai cald? Mai puțină apă, care se evaporă și mai repede. Instalații gigantice de desalinizare, infrastructuri gigantice pentru a aduce apa pe câmpuri? Iluzie, agricultura la scară largă este supraîndatorată și emaciată. În trecut, un fermier cu 200 de hectare în Austria ar fi fost numit un proprietar bogat, dar astăzi trebuie să aștepte următorul transfer de subvenții pentru a cumpăra un sistem de control GPS pentru tractorul său cu 12.000 de euro. O conductă de 15 km de la Dunăre la un câmp din ce în ce mai uscat? Mult prea scump, inaccesibil la prețurile agricole de astăzi.

  Riscul de nitrați în apele subterane


Fermierii protestează vehement împotriva limitei UE de maximum 50 mg de nitrați/litru de apă subterană. Este o chestiune de existență: să li se permită să polueze apele subterane sau să piară.

  Riscul de deficit de fosfor


Oamenii, animalele și plantele nu pot trăi fără fosfor: Dar, în curând, această materie primă vitală riscă să devină rară - și nimic nu o poate înlocui.

Adus pe câmp ca îngrășământ, acesta este spălat și ajunge în mare. Fertilizarea excesivă a mărilor amenință în special mările puțin adânci, cum ar fi Marea Baltică. Inițiativa Global Phosphorus Research Initiative (GPRI) estimează că între 8 și 15 milioane de tone de fosfor sunt aruncate în mare în fiecare an. Grâul conține între 2,7 și 3,2 g de fosfor pe kg. 1 kg de fosfor este suficient pentru 350 kg de grâu. 8 milioane de tone de fosfor sunt suficiente pentru 2,800 milioane de tone de cereale, iar 15 milioane de tone de fosfor sunt suficiente pentru 5,250 milioane de tone de cereale.

De multe ori, fosforul necesar pentru producția mondială de 750 de milioane de tone de grâu este pur și simplu spălat direct de pe câmp în mare.

Nu ne mai putem permite să risipim o materie primă atât de vitală în agricultura pe scară largă!

  Risc de substanțe chimice toxice


Toate substanțele chimice pentru combaterea insectelor, buruienilor, ciupercilor, cât de dăunătoare sunt cu adevărat?

Civilizația de 1000 m² Civilizația de 1000 m²
Mai mult spațiu pentru natură, mai mult spațiu pentru oameni, sfârșitul risipei de terenuri prin utilizarea ineficientă, sfârșitul distrugerii naturii din cauza ineficienței absurde.


Regula 111: 1 m² 1 EUR 1 an Regula 111: 1 m² 1 EUR 1 an
Este posibil să se plătească o taxă de utilizare a terenului de 1 EUR pe metru pătrat și pe an pentru această cerere? Aceasta a fost modificată în cazul utilizării parțiale și al naturii parțiale.


Exemplu Germania Exemplu Germania
Cu 233 de locuitori pe km², Germania este de patru ori mai dens populată decât media mondială. Iată cum funcționează societatea de 1.000 m² și 100 de energie regenerabilă.


          Riscul agriculturii pe scară largă: Sistemele ineficiente nu numai că distrug natura prin spațiul enorm pe care îl ocupă, dar sunt și nesigure și pot fi exploatate doar cu un efort enorm. https://1000m2.pege.org/risk-ro/